Sałatka z kurczakiem i mandarynkami

Sałatka z kurczakiem i mandarynkami
Sałatka z kurczakiem i mandarynkami to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 4 porcji. To danie główne ma 277 kalorii, 23 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Za 2,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga podartych sałat, cukru, zielonej cebuli i piersi kurczaka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Sałatka z kurczakiem z mandarynkami i kremowym dressingiem jogurtowo-pomarańczowo-waniliowym, Sałatka z kurczakiem z mandarynkami i Niskokaloryczna sałatka z kurczakiem Dijon i mandarynkami.

Instrukcje

1
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz kurczaka i sos teriyaki. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 1-2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym smaż i mieszaj kurczaka przez 5-7 minut lub do momentu, aż przestanie być różowy. Przechowywać w lodówce aż do schłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
W dużej misce połącz sałatę, kurczaka, pomarańcze, marchewkę, migdały i cebulę. W słoiczku z szczelnie zamykaną pokrywką wymieszaj składniki dressingu; dobrze wstrząsnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Skropić sałatkę; wrzucić do płaszcza.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn