Sałatka z kukurydzy i szparagów
Sałatka z kukurydzy i szparagów to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 282 kalorie, 10g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, cebulę, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka ze szparagami i kukurydzą, Sałatka z grillowanej kukurydzy, kraba i szparagów, oraz Sałatka makaronowa ze szparagami, kukurydzą i suszonymi pomidorami.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą, solą i doprowadzaj do wrzenia.
Wrzucić łuskaną kukurydzę do wrzącej wody i blanszować kukurydzę przez 3 minuty, aż będzie jasnożółta. Następnie wrzuć kukurydzę do lodowej kąpieli. W tej samej wodzie, która służy do blanszowania kukurydzy, blanszuj szparagi przez 1 minutę i wrzuć do lodowej kąpieli. W przypadku kukurydzy, po ostygnięciu, Usuń ziarna z kolby ostrym nożem i pokrój szparagi na 1-calowe sekcje pod kątem.
W średniej wielkości misce umieść zarówno kukurydzę, jak i szparagi.
W innej średniej wielkości misce wymieszaj cukier, ocet, sól i pieprz.
Mżawka nad kukurydzą i szparagami.
Dobrze wymieszać i schłodzić lub podawać w temperaturze pokojowej.