Sałatka z kukurydzy i rukoli
Sałatka z kukurydzy i rukoli może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 192 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.68 za porcję. Udaj się do sklepu i zbierz sól, rzodkiewki, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z rukoli, kukurydzy i pieprzu: łatwa Sałatka późnym latem, Letnia Sałatka Kukurydziana Nad Rukolą, oraz Sałatka z rukolą, kukurydzą, jajkiem i fasolą.
Instrukcje
W małej misce, ubić ocet, szalotki, musztarda, i sól, aż gęsty i emulguje. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek.
W 3-do 4-kwartowej patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia.
Dodaj ziarna kukurydzy i gotuj przez 1 minutę; odcedzić, spłukać zimną wodą do ostygnięcia i ponownie odcedzić. W dużej misce połącz kukurydzę, rzodkiewkę i rukolę.
W moździerzu lekko zmiażdżyć nasiona kolendry (lub umieścić nasiona w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym i zmiażdżyć młotkiem lub wałkiem do ciasta).
Wlać sos na mieszaninę rukoli i delikatnie wymieszać, aby pokryć.
Sałatkę posypać pokruszonymi nasionami kolendry.