Sałatka z krewetkami i kukurydzą
Sałatka z krewetkami i kukurydzą to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz szalotki, sok pomarańczowy, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka z kukurydzy i krewetek, Sałatka z krewetek, Chorizo i kukurydzy, oraz Sałatka z krewetek, kukurydzy i cukinii.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć kukurydzę, pomidory, jicama (Jeśli za pomocą), krewetki, nasiona dyni, i szalotki. W osobnej misce ubij razem soki pomarańczowe i limonkowe, miód, kminek, olej, sól i pieprz. Wrzucić z mieszanki krewetek.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris