Sałatka z krewetkami i Karambolą
Sałatka z krewetkami i Karambolą to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 27g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz karambole, kolendra, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekane Przegrzebki Z Sosem Karambolowym, Pasternakiem I Sukkotaszem, Sajgonki z orzechów makadamia z lodami z brązowego cukru i ogórkami z karamboli, oraz Krewetki 2 sposoby: sos sojowy - Grillowane krewetki z sałatką szpinakową i krewetkami w Nowym Stylu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować 6 szklanek wody.
Dodaj krewetki, i gotować 3 minut lub aż do zrobienia.
Odcedzić i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Obrać krewetki i schłodzić.
Połączyć sok z cytryny, musztarda Dijon, olej, woda, sól, i pieprz, i dobrze wymieszać.
Dodaj schłodzone krewetki, makaron, kolendra, zielona cebula, i plastry karambola do mieszanki soku z cytryny, i wrzucić delikatnie do herbu.
Podawać na talerzach wyłożonych sałatą, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.