Sałatka z krewetek z białą fasolą, brokułami i opiekanym czosnkiem
Sałatka z krewetek z białą fasolą, brokułami i opiekanym czosnkiem zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.19 za porcję. To danie główne ma 372 kalorie, 38g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, worki brokuły florets, fasola, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czosnek Krewetki I Biała Fasola, Czosnek krewetki i biała fasola, oraz Brokuły z czosnkiem, białą fasolą, pomidorami i parmezanem.
Instrukcje
Brokuły gotować we wrzącej wodzie przez 3 minuty lub do chrupkości-miękkie.
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Podczas gdy brokuły gotuje, rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować 5 minut lub aż złoty, często mieszając.
Czosnek wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na papierowych ręcznikach.
Do małej miski wlej nadmiar oleju z patelni.
Dodać sok, koperek, sól i pieprz; wymieszać trzepaczką.
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Dodaj krewetki, i gotować 3 minut lub aż do zrobienia, często mieszając.
Połączyć brokuły, mieszanka cytryny, krewetki, fasola, i ser, podrzucając delikatnie do herbu.
W razie potrzeby udekorować gałązkami koperku.