Sałatka z krewetek, karczochów i oliwek
Krewetki, Karczoch, i sałatka z oliwek może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 304 kalorie, 15g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.5 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pomidory koktajlowe, krewetki, majonez i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Tuńczykiem Z Karczochem I Dojrzałymi Oliwkami, Sałatka z tuńczyka z karczochami i dojrzałymi oliwkami, oraz Sałatka Z Karczocha Z Serc I Kalamatan Oliwa Vinaigrette Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść krewetki w durszlaku lub dużym sitku i uruchomić pod zimną wodą, aż rozmrożone; niech spuścić. Porwij sałatę na kawałki wielkości kęsa. Podzielić sałatę, krewetki, pomidory, karczochy serca, i oliwki między 4 miski. W małej misce, ubij razem majonez i sos chili, aż będzie gładka.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.