Sałatka z krewetek i Daikon z sosem Ume-Shiso

Sałatka z krewetek i Daikon z sosem Ume-Shiso
Sałatka z krewetek i Daikon z sosem Ume-Shiso to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 174 kalorie, 12g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu śliwkowego umeboshi, brązowego cukru, liści shiso i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Sałatka z krewetek i Daikon z sosem Ume-Shiso, Sałatka Daikon / Sałatka z rzodkiewki z sosem śliwkowym japońskim, oraz Sałatka z awokado, grejpfruta i Shiso.

Instrukcje

1
Za pomocą krajalnicy pokroić daikon wzdłuż na bardzo cienkie plasterki (patrz uwaga kucharzy, poniżej). Moczyć w misce lekko osolonej zimnej wody, schłodzonej, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Podczas daikon moczy, wrzucić krewetki z olejem i 1/8 łyżeczka pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Rozgrzać grill pan na średnim ogniu do gorąca, a następnie gotować krewetki, obracając raz, aż tylko gotowane przez, 2 do 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
4
Przenieść na talerz.
1
W średniej misce wymieszać mirin, octy, pastę śliwkową, sos sojowy i brązowy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos SojowySos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
śliwkaśliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając. Wymieszaj liście shiso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście ShisoLiście Shiso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Mieszać krewetki do dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
2
Dobrze osuszyć daikon. Spłucz i osusz, a następnie podziel na 6 talerzy. Za pomocą łyżki szczelinowej, top z krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Podawać skropione z pozostałym sosem.
1
* * Daikon ma wiele kształtów i rozmiarów; być może będziesz musiał wyciąć lub ćwiartować swój kawałek, aby uzyskać plasterki o 5 na 1 cal. Może być moczony do 3 godzin.* Krewetki można gotować 30 minut wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.* Opatrunek, bez liści shiso, można wykonać 3 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Wymieszaj liście shiso (i krewetki) tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście ShisoLiście Shiso
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
KrewetkiKrewetki

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn