Sałatka z krewetek, granatów i grejpfrutów
Sałatka z krewetek, granatów i grejpfrutów może być tylko bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 154 kalorie, 12g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka 2 różowych grejpfrutów, koperek, rukola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z BBC Good Food ma 14 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest dobre. Sałatka z makaronem z krewetkami i różowym grejpfrutem, Sałatka Z Awokado, Grejpfruta I Granatu, oraz Sałatka z awokado i grejpfruta z pestkami granatu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ubić razem skórkę grejpfruta, sok, olej, ocet, cukier i koperek, aby uzyskać dressing.
Połowę wymieszać z krewetkami i pozostawić do marynowania przez 10 minut.
Tuż przed podaniem delikatnie wrzucić ogórek, szalotkę, fryz i rukolę z pozostałym sosem.
Dodaj stos do każdego z 6 talerzy startowych, wraz z krewetkami i segmentami grejpfruta. Rozsypać na pestkach granatu i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatkę można połączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.