Sałatka z kopru włoskiego i cytrusów
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Sałatka z kopru włoskiego i cytrusów może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pieprz, oliwki kalamatan, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Podobne przepisy to Sałatka Z Kopru Cytrusowego, Czerwony Lucjan z cytrusami i sałatką z kopru włoskiego, oraz Sałatka cytrusowa z Endywią i koprem włoskim.
Instrukcje
Przyciąć łodygi i podstawę z cebulek kopru włoskiego, rezerwując pierzaste liście do dekoracji.
Usuń twardą zewnętrzną warstwę z każdej żarówki.
Przeciąć każdą żarówkę na pół przez podstawę.
Z każdej połowy Wytnij mały rdzeń w kształcie piramidy.
Ułożyć koper włoski, odciąć bok i pokroić w poprzek na 4 grube plasterki. Pokrój wzdłuż na paski o szerokości 1/4".
Połączyć części kopru włoskiego i pomarańczy w misce.
Dodaj oliwę z oliwek, sól, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/4 szklanki oliwek; Wrzuć delikatnie. Stos pozostałych 1/4 szklanki oliwek w środku sałatki. Posiekaj liście kopru włoskiego i w razie potrzeby posyp sałatką.
W razie potrzeby dodać świeżo zmielony pieprz.
Uwaga: Jeśli nie możesz znaleźć kopru włoskiego, użyj 1 małej główki sałaty rzymskiej, rozdartej. Pomiń sól i oliwę z oliwek i użyj 1/2 szklanki ulubionego vinaigrette.