Sałatka Z Karczochów Z Sercami I Kalamata Oliwa Vinaigrette Przepis

Chard Sałatka z karczochami serca i Kalamatan Oliwa vinaigrette przepis może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 555 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Mieszanka soku z cytryny, koszerna sól i pieprz, ocet balsamiczny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka ziemniaczana z kaparami, oliwkami Kalamatan i karczochami, Sałatka makaronowa z pieczoną papryką, mozzarellą, karczochami, oliwkami Kalamatan i bazylią, oraz Sałatka z tunanem i karczochami na oliwkowym chlebie Kalamatan z serem Provolone i świeżymi ziołami i czosnkiem Aioli.
Instrukcje
W szerokim rondlu, połączyć 2 szklanki wody i octu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.Podczas podgrzewania wody przygotuj karczochy: przyciąć łodygi do około 1 cala. Za pomocą dużego ząbkowanego noża odetnij górną jedną trzecią każdego karczocha. Użyj noża do parowania, aby odciąć wszelkie pozostałe ostre końcówki z zewnętrznych liści.
Dodać karczochy do wrzącej wody. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować do miękkości przez całą drogę, 30-45 protokół. Włóż końcówkę noża do parkowania przez trzpień do serca, aby sprawdzić.
Odcedzić i ostudzić. Wyciągnij liście z każdego karczocha i zjedz na nich przekąskę lub Zachowaj na później. Odrzuć futrzany dławik, używając czubka łyżeczki, aby zeskrobać go z serc i odciąć wszelkie twarde części.
Oczyszczone serca pokroić w plasterki. Zestaw aside.In blender lub robot kuchenny, połączyć oliwki i sok z cytryny i pulse do przecieru lekko.
Dodać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i proces, aż gładka, aby vinaigrette. Odstawić.
Wyciąć łodygi z liści chard.
Pokrój łodygi na wąskie paski i grubo posiekaj liście, zachowując łodygi i liście osobno. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać łodygi chard i szczyptę soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 2 protokół.Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść do ręczników papierowych do odsączenia, zastrzegając olej na patelni. Powrót patelni na średnim ogniu (dodać więcej oleju, jeśli patelnia wydaje się sucha), dodać liście chard, i gotować, mieszając, tylko do zwiędnięcia, o 2 protokół. Za pomocą szczypiec lub łyżki szczelinowej przenieś liście do miski, zachowując olej na patelni.Przywrócić patelnię do średnio wysokiego ciepła (dodać więcej oleju, jeśli patelnia wydaje się sucha). Gdy olej jest gorący, dodać kawałki karczocha w jednej warstwie i gotować, obracając raz, aż złoty kolor z obu stron, o 2 protokół na stronę.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia briefly.To zebrać, dodać łodygi chard i rodzynki do liści chard, wlać vinaigrette (może nie trzeba wszystkiego), i wrzucić do płaszcza równomiernie.
Przełożyć na talerz. Rozsypać karczochy na wierzchu, dodać kilka zmielonych pieprzu i skórki cytrynowej, i podawać na ciepło z pozostałym sosem na boku.Wypróbuj te wegetariańskie przepisy chard Na Food Republic: szwajcarski Chard Oshitashi przepis
John Besh ' s Mussel & Swiss Chard Soup Recipe
Cannelloni Z Szwajcarskim Chard I Świeżego Sera Koziego Przepis