Sałatka z kapusty żurawinowej
Sałatka z kapusty żurawinowej może być właśnie przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i wegetariańskim z dodatkiem lakto ovo, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 1 g białka i 4 g tłuszczu. Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soku pomarańczowego, selera, żurawiny i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 26%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Sałatka z kapusty i żurawiny, Sałatka szwedzka z kapustą i żurawiną oraz Orientalna sałatka z kapusty i żurawiny – 2 punkty.
Instrukcje
Żurawinę wymieszać z cukrem i odstawić. W dużej misce wymieszaj kapustę, winogrona i seler.
Dodać żurawinę i wymieszać.
Połącz sok pomarańczowy, majonez i sól; polać sałatkę i wymieszać.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Elsa Bianchi Chardonnay z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
![Chardonnay Elsy Bianchi]()
Chardonnay Elsy Bianchi
Jasne, średnio intensywne aromaty miodowo-cytrynowej, brzoskwini i owoców tropikalnych, czynią to wino natychmiast atrakcyjnym. Miękkie wejście i przyjemna chrupkość łączą przyjemność zarówno jako aperitif, jak i doskonały dodatek do lżejszych dań.