Sałatka z indykiem i ryżem
Sałatka z indykiem i ryżem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 275 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka octu balsamicznego, papryki, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z indykiem i ryżem, Sałatka z indykiem, ryżem i rzymską, oraz Sałatka Z Indyka Z Dzikim Ryżem.
Instrukcje
Ryż gotować zgodnie z zaleceniami na pudełku. Przechowywać w lodówce 10 minut do ostygnięcia.
Tymczasem pokrój cienkie plasterki z wierzchołków pomidorów. Delikatnie wycisnąć i wyrzucić nasiona. Za pomocą łyżeczki usuń miąższ z pomidorów, pozostawiając 1/4-calową skorupę.
Osuszyć do góry nogami na ręcznikach papierowych. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
W średniej misce, wymieszać ryż, Indyk, seler, papryka i cebula. W małej misce wymieszać składniki dressingu.
Wlać sos na sałatkę; delikatnie wymieszać, aby pokryć. Przykryć; przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 45 minut.
Tuż przed podaniem łyżka sałatki do skorupek pomidorów. W razie potrzeby udekoruj posiekaną zieloną cebulą.