Sałatka z halibuta i kukurydzy z "łamanym" winegretem pomidorowym
Halibut i sałatka kukurydziana z "łamanym" pomidorem Vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 587 kalorii, 46g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.26 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać estragon, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, fasola lima, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka pomidorowo-arbuzowa z winegretem kukurydzianym, Sałatka z kukurydzy, pomidorów i awokado z boczkiem Vinaigrette, oraz Sałatka pomidorowo-arbuzowa z winegretem kukurydzianym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pomidory wycedzić, pokroić na kawałki i wstawić do blendera. Zmiksować do puree. Przecedzić przez sito do miski. Powinieneś mieć około 1 szklanki czystej.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w niereaktywnym średnim rondlu do nagrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodać czosnek i smażyć krótko, aż jasnobrązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Dodać przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Dusić delikatnie około 5 minut. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski. Odrzuć ciała stałe.
Wypłukać rondel, przywrócić sok pomidorowy na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Dusić i przecedzić jeszcze dwa razy, aż sok pomidorowy będzie tak gęsty jak ciężka śmietana, o 15 minut Całkowity czas gotowania. Pamiętaj, aby obniżyć ciepło, ponieważ mieszanina zgęstnieje, aby zapobiec przypaleniu. Powinieneś mieć szklankę bardzo gładkiego soku pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomidorowy
Krem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
6
Dodać 1 łyżkę soku z cytryny i smaku do soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Cytryny
7
Wlać 1 łyżkę oliwy do małej, czystej szklanej butelki z korkiem i zawirować, aby pokryć wnętrze. Przecedzić sok pomidorowy do butelki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomidorowy
Oliwa Z Oliwek
8
Niech ostygnie do temperatury pokojowej.
9
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek. Nie wstrząsać ani nie mieszać!
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
10
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i dodać sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
11
Dodać kukurydzę i gotować tylko do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
12
Wyjąć i odstawić na bok. Gotować fasolę w tej samej wodzie tylko do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Woda
13
Drenaż. Jeśli używasz favas, obierz je. Gdy kukurydza jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, wyciąć ziarna z kolb. Wrzucić razem w misce.
W czystym słoiku z pokrywką wstrząsnąć octem, estragonem, 3 łyżkami kawałków prosciutto i 6 łyżkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prosciutto
Oliwa Z Oliwek
Estragon
Ocet
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
15
Wlać tyle dressing na kukurydzę i fasolę do Płaszcz, wrzucić dobrze, i smak przyprawy. Dostosuj z solą, pieprzem i więcej dressing w razie potrzeby. Odstawić do marynowania na około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Pieprz
Fasola
Kukurydza
Sól
16
Doprawić rybę z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ryby
17
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni smażonej na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
18
Dodać rybę i gotować, aż brązowy z pierwszej strony, o 3 protokół. Włączyć i nadal gotować, aż nieprzezroczyste przez cały, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
19
Zdjąć z patelni i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
20
Gdy będziesz gotowy do podania, ułóż mieszankę kukurydzy na talerzu lub podziel na 4 duże talerze. Ułóż rybę na wierzchu sałatek. Delikatnie wstrząsnąć butelką pomidora vinaigrette. Nie chcesz, aby mieszanina emulgowała, ale aby oddzielne kropelki zawieszone w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Vinaigrette
Pomidor
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Kukurydza
Ryby
Olej Do Smażenia
21
Łyżką lub wstrząsnąć około 1 łyżka połamanego pomidora vinaigrette na każdym kawałku halibuta, a następnie skropić lub wstrząsnąć więcej pomidora vinaigrette na brzegach talerza lub talerzy.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.