Sałatka z grochu z winegretem cytrynowym

Sałatka z grochu z winegretem cytrynowym
Sałatka z grochu z winegretem cytrynowym wymaga około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 83 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 9,73 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To działa dobrze jako drogie hor d ' oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap dieta. Jeśli masz pod ręką rzodkiewki, cytryny, podarte pędy grochu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z jarmużu z wiśni i grochu z Daktylem-winegret balsamiczny, Sałatka z grochu, granatu i Chevre z greckim winegretem jogurtowym, oraz Sałatka Z Pędów Grochu Z Fasolą Fava.

Instrukcje

1
Natrzyj cytryny 2 łyżeczkami oleju;umieść w natłuszczonym 9-calowym. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
2
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 15-20 minut lub do miękkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Tymczasem w dużej misce połącz sałatę, pędy grochu i rzodkiewki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Pędy GrochuPędy Grochu
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Lekko ostudzić cytryny. Wyciśnij sok do małej miski. Drobno zetrzyj 1/2 łyżeczki skórki z cytryny; dodaj do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Ubij cukier, musztardę, sól, pieprz i pozostały olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Skrop sałatkę; wrzucić do płaszcza.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 32 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Wina z Meursault charakteryzują się aromatami i smakami dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzenie w 15-20% procent małych beczkach z francuskiego dębu nadaje nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, konsystencją i prażonymi smakami, dobrze komponuje się z lekkimi rybami i skorupiakami i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszego klimatu dobrze nadaje się do grillowanych ryb, skrobi, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn