Sałatka z grochu z winegretem cytrynowym
Sałatka z grochu z winegretem cytrynowym wymaga około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 83 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 9,73 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To działa dobrze jako drogie hor d ' oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap dieta. Jeśli masz pod ręką rzodkiewki, cytryny, podarte pędy grochu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z jarmużu z wiśni i grochu z Daktylem-winegret balsamiczny, Sałatka z grochu, granatu i Chevre z greckim winegretem jogurtowym, oraz Sałatka Z Pędów Grochu Z Fasolą Fava.
Instrukcje
Natrzyj cytryny 2 łyżeczkami oleju;umieść w natłuszczonym 9-calowym. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 15-20 minut lub do miękkości.
Tymczasem w dużej misce połącz sałatę, pędy grochu i rzodkiewki.
Lekko ostudzić cytryny. Wyciśnij sok do małej miski. Drobno zetrzyj 1/2 łyżeczki skórki z cytryny; dodaj do miski.
Ubij cukier, musztardę, sól, pieprz i pozostały olej.
Skrop sałatkę; wrzucić do płaszcza.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 32 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Wina z Meursault charakteryzują się aromatami i smakami dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzenie w 15-20% procent małych beczkach z francuskiego dębu nadaje nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, konsystencją i prażonymi smakami, dobrze komponuje się z lekkimi rybami i skorupiakami i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszego klimatu dobrze nadaje się do grillowanych ryb, skrobi, masła i prażonych orzechów.