Sałatka z grillowanych krewetek i dzikiego ryżu
Sałatka z grillowanych krewetek i dzikiego ryżu jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 714 kalorii, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, miód, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Balsamiczne medaliony wieprzowe z grillowanymi brzoskwiniami i sałatką z dzikiego ryżu, Dziki Ryż Krewetki Saute, oraz Wild Rice Shrimp Bake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż gotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. W średniej misce, połączyć gotowany ryż, grzyby, cebula i marchew; dobrze wymieszać. Okładka; przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do ostygnięcia.
W małej misce, połączyć 1/4 szklanki oleju, skórki z limonki, sok z limonki, ocet, miód i musztarda; dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę limonki na mieszaninę ryżu; wrzucić delikatnie do herbu. Wróć do lodówki.
Grill gazowy lub węglowy. W średniej misce, połączyć krewetki i 1 łyżka oleju; wrzucić do herbu.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut do marynowania.
Gdy grill jest podgrzewany, umieść krewetki w koszu grillowym (grill "wok").
Umieść kosz grillowy na grillu gazowym na średnim ogniu lub na grillu węglowym 4 do 6 cali od średnich węgli. Cook 4 do 6 minut lub aż krewetki kolei różowy, mieszając od czasu do czasu.
Sałatę podzielić równomiernie na poszczególne talerze. Delikatnie wymieszać mieszankę ryżu; łyżkę równomiernie na sałatę. Na górze każdy z krewetkami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.