Sałatka Z Grillowanej Wieprzowiny
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowana Sałatka wieprzowa może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 301 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pomarańczy mandarynkowych, polędwiczki wieprzowe, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Sałatka Wieprzowa Z Grilla, Sałatka wieprzowo-warzywna z grilla, oraz Włoska sałatka makaronowa z grillowaną wieprzowiną.
Instrukcje
Wymieszać sos żurawinowy i marmoladę w małym rondlu na małym ogniu, aż się stopią.
Wlać sok pomarańczowy, sok z limonki i olej. Rezerwa 1/2 szklanki mieszanki żurawiny, dodać 1/4 łyżeczki soli do zarezerwowanej mieszaniny, i odstawić.
Wlać pozostałą mieszaninę żurawiny do płytkiego naczynia lub zip-top plastikowej torbie; dodać wódkę, imbir, i wieprzowina, obracając płaszcz ze wszystkich stron. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 15 minut, obracając od czasu do czasu.
Usuń wieprzowinę z marynaty, odrzucając marynatę.
Wymieszać pozostałe 2 łyżeczki soli, pieprzu cytrynowego i zmielonej czerwonej papryki; posypać równomiernie wieprzowiną.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
10 minut z każdej strony lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 15
Zdjąć z grilla i przykryć folią aluminiową.
Pokrój wieprzowinę po przekątnej na plastry o grubości 1/4 cala.
Wrzucić razem sałatki, żurawiny, i pomarańcze z zarezerwowane 1/2 Puchar mieszanki żurawiny; top z wieprzowiny.