Grillowana Sałatka z tuńczyka z sosem Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 330 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 7,42 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, dostępną na rynkach azjatyckich i sklepach ze zdrową żywnością, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi, Sałatka z pieczonego Tunanu i rzodkiewki z sosem Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrynowo-Wasabi i gorącymi chipsami musztardowymi Wonton dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W płytkim szklanym naczyniu połączyć 1 łyżkę sosu sojowego i 1 łyżeczkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Dodaj tuńczyka i płaszcz dobrze. Przechowywać w lodówce przez około 15 minut, obracając rybę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, Każda
3
Zapal grill lub rozgrzej brojlery. W małej misce wymieszaj proszek wasabi z 4 łyżeczkami gorącej wody. Przykryć i odstawić na 5 minut.
W innej misce wymieszaj 2 łyżki ciepłej wody do tahini. Wymieszać pastę wasabi, ocet, musztarda, cukier, czosnek i pozostałe 2 łyżeczki sosu sojowego i 4 łyżeczki oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pasta Wasabi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka
Tahini
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sezonować tuńczyka z solą i pieprzem; grill lub dusić aż chrupiący na zewnątrz i rzadkie w ciągu, o 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Przełóż rybę na talerz, aby odpocząć na kilka minut, a następnie pokrój ją na ziarno o grubości 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
W dużej misce, wrzucić kiełki lucerny z grzybami enoki i wszystko, ale 2 łyżki dressingu; poluzować kiełki, aby równomiernie rozprowadzić dressing. Rozsypać liście szpinaku na 4 dużych talerzach i ułożyć tuńczyka na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki
Grzyby Enoki
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.