Sałatka z grillowanego tuńczyka z sosem Wasabi

Sałatka z grillowanego tuńczyka z sosem Wasabi
Grillowana Sałatka z tuńczyka z sosem Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 330 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 7,42 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, dostępną na rynkach azjatyckich i sklepach ze zdrową żywnością, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi, Sałatka z pieczonego Tunanu i rzodkiewki z sosem Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrynowo-Wasabi i gorącymi chipsami musztardowymi Wonton dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W płytkim szklanym naczyniu połączyć 1 łyżkę sosu sojowego i 1 łyżeczkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Dodaj tuńczyka i płaszcz dobrze. Przechowywać w lodówce przez około 15 minut, obracając rybę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Zapal grill lub rozgrzej brojlery. W małej misce wymieszaj proszek wasabi z 4 łyżeczkami gorącej wody. Przykryć i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek WasabiProszek Wasabi
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
W innej misce wymieszaj 2 łyżki ciepłej wody do tahini. Wymieszać pastę wasabi, ocet, musztarda, cukier, czosnek i pozostałe 2 łyżeczki sosu sojowego i 4 łyżeczki oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pasta WasabiPasta Wasabi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
TahiniTahini
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Sezonować tuńczyka z solą i pieprzem; grill lub dusić aż chrupiący na zewnątrz i rzadkie w ciągu, o 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przełóż rybę na talerz, aby odpocząć na kilka minut, a następnie pokrój ją na ziarno o grubości 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
W dużej misce, wrzucić kiełki lucerny z grzybami enoki i wszystko, ale 2 łyżki dressingu; poluzować kiełki, aby równomiernie rozprowadzić dressing. Rozsypać liście szpinaku na 4 dużych talerzach i ułożyć tuńczyka na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Mżawka na pozostałe 2 łyżki sosu. Sałatkę z kiełków ułożyć na tuńczyku, roztrzepać marynowany imbir na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn