Sałatka Z Dzikim Ryżem
Sałatka z dzikim ryżem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz oliwę z oliwek, pomarańcze do pępka, winogrona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 63 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest doskonałe. Spróbuj Sałatka z kurczakiem i dzikim ryżem: obfita, pikantna sałatka obiadowa, Sałatka Z Dzikim Ryżem, oraz Sałatka Z Szynką Z Dzikim Ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dziki ryż umieścić w średnim garnku z 4 szklankami wody i 2 łyżeczkami soli i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 50 do 60 minut, aż ryż będzie bardzo miękki.
Dobrze odcedzić i umieścić ryż z powrotem w garnku. Przykryć i pozostawić na parze przez 10 minut.
Gdy ryż jest jeszcze ciepły, umieść go w misce do mieszania. Pomarańcze obrać ostrym nożem, usuwając cały biały rdzeń.
Pokrój między membranami i dodaj pomarańczowe odcinki do miski z ryżem.
Dodaj oliwę z oliwek, sok pomarańczowy, ocet malinowy, winogrona, pekan, żurawina, szalotki, 1/2 łyżeczki soli i pieprz. Odstawić na 30 minut, aby smaki się zmieszały. Smak przypraw i podawać w temperaturze pokojowej.