Sałatka Z Dzikim Ryżem

Sałatka Z Dzikim Ryżem
Sałatka z dzikim ryżem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz oliwę z oliwek, pomarańcze do pępka, winogrona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 63 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest doskonałe. Spróbuj Sałatka z kurczakiem i dzikim ryżem: obfita, pikantna sałatka obiadowa, Sałatka Z Dzikim Ryżem, oraz Sałatka Z Szynką Z Dzikim Ryżem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dziki ryż umieścić w średnim garnku z 4 szklankami wody i 2 łyżeczkami soli i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 50 do 60 minut, aż ryż będzie bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki RyżDziki Ryż
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dobrze odcedzić i umieścić ryż z powrotem w garnku. Przykryć i pozostawić na parze przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Gdy ryż jest jeszcze ciepły, umieść go w misce do mieszania. Pomarańcze obrać ostrym nożem, usuwając cały biały rdzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
NóżNóż
5
Pokrój między membranami i dodaj pomarańczowe odcinki do miski z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Dodaj oliwę z oliwek, sok pomarańczowy, ocet malinowy, winogrona, pekan, żurawina, szalotki, 1/2 łyżeczki soli i pieprz. Odstawić na 30 minut, aby smaki się zmieszały. Smak przypraw i podawać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet MalinowyOcet Malinowy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
PrzyprawyPrzyprawy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Zielona CebulaZielona Cebula
WinogronaWinogrona
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
PieprzPieprz
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn