Sałatka z czerwonej soczewicy z fetą i burakami
Sałatka z czerwonej soczewicy z Fetanem i burakami może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś rukolę, ząbek czosnku, buraki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Sałatka Z Soczewicy Z Burakami I Fetą, Sałatka Z Soczewicy Z Burakami, oraz Sałatka z soczewicy z burakami i boczkiem.
Instrukcje
Buraki owinąć w folię i piec przez około 45 minut, lub do miękkości; ostudzić. Buraki obrać i pokroić w kliny.
Na średniej patelni rozgrzać olej z pestek winogron, aż się połysk.
Dodać szalotki i czosnek i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać kminek i nasiona kopru włoskiego i gotować tylko do pachnącego.
Zdjąć z ognia i ubić w occie balsamicznym, sok z cytryny i cayenne. Doprawić solą i pieprzem, ubijać aż do zemulgowania winegretu.
Doprowadzić średni rondel lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodać soczewicę i gotować tylko do miękkości, o 5 protokół.
Odcedzić soczewicę i przelać do miski. Wrzucić soczewicę z połową vinaigrette i ostudzić. Wymieszać natkę pietruszki.
Rukolę i buraki wymieszać z pozostałym winegretem i doprawić solą i pieprzem. Usypać sałatkę na talerzach obiadowych i łyżką soczewicy na wierzchu.
Udekorować fetą i podawać.