Sałatka z cykorii i Frisee z pomarańczami

Sałatka z cykorii i Frisee z pomarańczami
Potrzebujesz bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lakto ovo wegetariański hor d ' oeuvre? Sałatka z cykorii i Frisee z pomarańczami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. Za 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga miodu, soli i pieprzu, sałaty frisee i orzechów laskowych. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 93%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka Frisée Z Pomarańczami I Pistacjami, Sałatka Frisée i endywia z winegretem z oliwek, oraz Sałatka Z Cykorii I Frisee Z Winegretem Truflowym.

Instrukcje

1
Ubij ocet balsamiczny, szalotkę i miód w średniej misce do zmiksowania. Stopniowo ubijaj olej. Dopraw winegret do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wrzuć endywię i frisee do dużej miski z wystarczającą ilością winegret do pokrycia. Dopraw sałatkę do smaku solą i pieprzem. Ułóż sałatkę na talerzach. Otocz pomarańczowymi segmentami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
EndiveEndive
Curly EndiveCurly Endive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Posyp orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
4
Skrop pozostały winegret wokół sałatek i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 320 dolarów za butelkę.
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, gorących, miodowych owoców i zielonych śliwek. Świeże, tłuste i giętkie smaki pomagają winu zrównoważyć i nasycić.Wykonane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir uprawianych w najlepszych mikroklimatach w Szampanii. Chardonnay jest zbierany z Grand Cru z Côte des Blancs, a Pinot Noir pochodzi z Grand Crus z Montagne de Reims i krawędzi Vallée de la Marne.Po zbiorach winogrona są prasowane natychmiast w domach prasowych w winnicach. Pierwsze tłoczenie to tylko sok używany do tego wina. Mieszanie następuje po fermentacji pierwotnej, końcowe cuvée kończy fermentację wtórną w butelce w chłodnych piwnicach Taittingera.O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, zafascynował się otaczającym go światem przyrody, od spacerów po lesie, patrzenia ze wzgórz i słuchania pociągówktóre przewoziły lokalne minerały. Po studiach ekonomicznych w szkole Sebastião postanowił zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a takzawsze udaje się znaleźć niezwykłe piękno, oferując w ten sposób promyk nadziei. Jego praca koncentruje się na bioróżnorodności planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez ludzi. Zdjęcie wybrane do kolekcji Taittinger to stwierdzenie tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życie, proste i spokojne.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia97
Magazyn