Sałatka z ciecierzycy z kminkiem Vinaigrette
Sałatka z ciecierzycy z kminkiem winegret jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 12g białka, oraz 36 g tłuszczu. Jeśli masz ciecierzycy, nasiona kminku, oliwki kalamatan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 755 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka Z Ciecierzycy Z Kminkiem Vinaigrette, Sałatka z ciecierzycy z kminkiem Vinaigrette, oraz Sałatka Z Ciecierzycy I Szpinaku Z Winegretem I Jogurtem Pomarańczowym.
Instrukcje
Na małej patelni, grzać kminek i czarny pieprz na średnim ogniu, aż bardzo pachnące.
Przenieść do moździerza i tłuczek lub przyprawy Młynek, pozostawić do ostygnięcia 5 minut, a następnie zmiażdżyć. Kruszonka w oregano.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu, aż się połysk, a następnie dodać czosnek. Gotować, aż zacznie zmiękać, około 30 sekund, następnie dodać kminek i przyprawy i gotować przez dodatkowe 30 sekund.
Dodać ocet i wymieszać, aby połączyć, trzepaczka w pozostałym oleju, aby utworzyć emulsję. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać ciecierzycę na patelni i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane i miękkie, 5-10 protokół.
Przełożyć do miski i połączyć z pozostałymi składnikami.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.