Sałatka z buraków, koziego sera i estragonu
Sałatka z buraków, koziego sera i estragonu wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, ocet winny, ocet balsamiczny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka z kozim serem i buraczkami, Sałatka z buraków i mango z miękkim kozim serem, oraz Sałatka z buraków w paski z kandyzowanymi orzechami pekan i kozim serem.
Instrukcje
Buraki umyć i umieścić na patelni osolonej wody z octem winnym. Gotować przez 30-40 minut lub do miękkości - po ukłuciu szaszłykiem nie powinno być oporu.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia lekko, a następnie obrać-nosić parę rękawic do prania, aby ręce nie stały się różowe.
Każdy burak pokroić na pół, a następnie pokroić w kliny i ułożyć na dużym talerzu.
Rozgrzane buraki skropić połową octu balsamicznego i połową oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem. 3 tuż przed podaniem pokroić kozi ser na kawałki na buraki i posypać estragonem, rukolą oraz pozostałym octem i olejem.