Sałatka z buraków i krwi - pomarańczy z miętą
Sałatka z buraków i krwi-pomarańczy z miętą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 166 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól i pieprz, złote buraki, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z buraków i krwawych pomarańczy, Sałatka z pomarańczy, buraków i kopru włoskiego, oraz Sałatka Z Pomarańczy, Buraków I Kopru Włoskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż buraki w dużym koszu na parowiec i paruj do miękkości, około 15 minut.
Przenieść buraki do miski i ostudzić całkowicie.
Używając ostrego noża, obierz pomarańcze, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Ćwiartować pomarańcze wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek 1/3 cala grubości.
Dodać pomarańcze do buraków wraz z pietruszką i miętą.
W małej misce ubić sok z cytryny z octem, szalotką, miodem i 1/8 łyżeczki sumaku.
Ubić oliwę z oliwek i doprawić solą i czarnym pieprzem.
Wlać sos na sałatkę i wrzucić delikatnie do płaszcza.
Dodaj fetę i wrzuć ponownie.
Sałatkę posypać sumakiem i podawać.