Sałatka z buraków i jabłek
Sałatka z buraków i jabłek może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, buraki, gałązki tymianku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Zdrowe i smaczne: rozdrobniona Sałatka z buraków, jabłek i porzeczek z winegretem jabłkowym, Sałatka jabłkowo-buraczana, oraz Sałatka z buraków i jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W naczyniu do pieczenia lekko skropić buraki i tymianek oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i piec, aż buraki będą miękkie, około 1 godziny i 45 minut.
Ostudzić, następnie obrać buraki i pokroić w 3/4-calową kostkę.
W dużej misce ubić ocet z musztardą.
Ubij w pozostałej 1/2 szklanki oleju, aż do zemulgowania.
Dodać chrzan i doprawić solą i pieprzem; wymieszać z burakami i pistacjami.
Buraki przełożyć na talerz, na wierzch z jabłkiem i podawać.