Sałatka Z Buraków
Sałatka z buraków to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka octu winnego, soli i pieprzu, mieszanka sałaty wiosennej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Ciepła duszona Sałatka z buraków z warzywami i sosem jogurtowym (Power Foods), oraz Sałatka z buraków marokańskich przyprawy buraków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Buraki lekko posmarować olejem i pieczemy przez około 45 minut lub do miękkości. Pozostawić do ostygnięcia, następnie obrać i pokroić w kostkę.
Do dressingu umieść cytrynę, ocet, miód, musztardę i tymianek w blenderze. Podczas pracy blendera stopniowo dodawaj 1/2 szklanki oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umieścić mieszankę sałaty wiosennej w salaterce, wlać żądaną ilość dressing na zieleni, i wrzucić do herbu.
Opłucz endywia, oderwij całe liście i osusz. Ułóż 3 liście na każdym talerzu. Podziel Ubrane warzywa sałatkowe między nimi, a na wierzchu pokrojone w kostkę buraki i ser feta.