Sałatka z buraczków i endywii z kozim Brie
Sałatka z buraczków i endywii z kozim Brie to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.28 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz endywii, brie, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z buraków kiszonych i endywii z kozim serem i orzechami włoskimi, Sałatka Z Pieczonych Złotych Buraków I Niebieskiego Koziego Sera, oraz Złota tarta buraczana z kozim serem, fioletową bazylią i makowym winegretem.
Instrukcje
Buraki ułożyć w naczyniu do pieczenia i natrzeć oliwą z oliwek. Przykryć folią.
Piec około 1 godziny, lub do momentu, gdy buraki będą miękkie po przekłuciu.
Tymczasem, w średniej misce, wrzucić szalotki z octem ryżowym i octem z czerwonego wina.
Dodać 1/4 łyżeczki soli i doprawić pieprzem.
Buraki obrać i pokroić w kawałki. W robocie kuchennym pulsuj buraki, aż zostaną drobno posiekane; nie puree.
Dodać buraki do szalotki i wrzucić. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Odciąć górne 3 cale endywii i rezerwy. Połowę i rdzeń resztę endywii, a następnie cienko pokroić w poprzek. Pokrojoną endywię wrzucić do oleju z orzechów włoskich i doprawić solą i pieprzem. Usypać pokrojoną endywię na talerzach i ułożyć wokół nich włócznie. Wrzucić buraki i łyżką je na włócznie endive.
Udekorować serem i podawać.