Sałatka z arbuza i kałamarnicy

Sałatka z arbuza i kałamarnicy
Sałatka z arbuza i kałamarnicy to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.55 za porcję. Mieszanka skórki z limonki, sól i pieprz, mielony sumak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć ocet szampański, można śledzić to danie główne z Champagne Jello Parfaits-Niskokaloryczne jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Z Kalmarów, Sałatka z kalmarów lub ośmiornicy - po japońsku, oraz Sałatka Z Kalmarów Nadmorskich.

Instrukcje

1
W misce ubić ocet ryżowy, ocet Szampański, szalotki, jalapeos, 2 łyżeczki skórki z limonki i 1 łyżkę soku z limonki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(1 Uncja Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek)(1 Uncja Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek)
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozpal grilla. W średniej misce wrzucić kalmary z olejem, skórką pomarańczową, pokruszoną czerwoną papryką i pozostałą 1 łyżką soku z limonki i 1 łyżeczką skórki z limonki; doprawić solą i pieprzem. Grill kalmary na dużym ogniu, aż lekko zwęglone, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
KałamarnicaKałamarnica
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ułóż plastry arbuza na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
4
Skropić sosem i posypać estragonem i miętą. Arbuz polać kalmarem, posypać sumakiem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
KałamarnicaKałamarnica
SumakSumak
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn