Sałatka Szpinakowo-Truskawkowa
Sałatka ze szpinakiem i truskawkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 114 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką gotowy do spożycia szpinak, sok pomarańczowy, miód i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 98%. Podobne przepisy to Sałatka truskawkowa awokado szpinakowa z Truskawkowym winegretem #SundaySupper, Sałatka ze szpinakiem Truskawkowym z sosem truskawkowym, oraz Sałatka szpinakowo-truskawkowa z winegretem Truskawkowym.
Instrukcje
W szczelnie przykrytym słoiku lub pojemniku wstrząśnij wszystkimi składnikami dressingu.
Obierz jicamę, usuwając brązową skórę i cienką warstwę miąższu tuż pod skórą. Skóra czasami może być lekko twarda.
Pokrój około połowy jicamy na około 1x 1/4-calowe pałeczki, aby zmierzyć około 3/4 szklanki. Owinąć Pozostałe jicama i przechowywać w lodówce do innego użytku.
Pokroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki. Truskawki opłukać zimną wodą i osuszyć.
Usuń liście i pokrój jagody wzdłuż na plasterki.
Usunąć i wyrzucić łodygi z liści szpinaku. Liście opłukać w chłodnej wodzie. Wytrząśnij nadmiar wody i osusz do wyschnięcia ręcznikami papierowymi. Rozerwij duże liście na kawałki wielkości kęsa.
W dużej salaterce umieść szpinak, truskawki, patyczki jicama i plastry kiwi. Ponownie wstrząsnąć dressingiem, aby wymieszać składniki.
Wlać sos na składniki sałatki i wrzucić 2 duże łyżki lub szczypce do sałatek. Aby sałatka była chrupiąca, podawaj natychmiast.