Sałatka Szpinakowo-Jabłkowa Z Winegretem Klonowo-Jabłkowym
Sałatka szpinakowo-jabłkowa z winegretem Klonowo-jabłkowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 7G białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.29 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka cebuli, mielony imbir, ocet jabłkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z jabłkami, białym cheddarem i szpinakiem z miodowo-jabłkowym winegretem, Cider-pieczona Sałatka z dyni i jarmużu z winegretem jabłkowym, oraz Jesienna Sałatka z winegretem Klonowo-jabłkowym.
Instrukcje
Przygotuj pekany: Rozgrzej piekarnik do 35
Wrzuć orzechy pekan do masła. W misce wymieszać cukier i kolejne 4 składniki; dodać orzechy pekan, podrzucając do płaszcza.
Rozprowadzić w jednej warstwie na nieprzywierającej patelni wyłożonej folią aluminiową.
Piec 10 do 13 protokół lub do lekko rumiane i tosty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 20 minut; oddzielić orzeszki pekan widelcem.
Ubijamy ocet jabłkowy i kolejne 4 składniki. Stopniowo ubijać olejem, aż do dobrze wymieszanego.
Połącz szpinak i kolejne 3 składniki w misce.
Skropić żądaną ilość Klon-Cydr Vinaigrette; wrzucić do herbu.
Sałatkę podawać z pozostałym winegretem.
Uwaga: orzechy pekan mogą być wykonane do 1 tygodnia wcześniej. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Vinaigrette może być wykonane do 3 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.