Sałatka Sashimi z soją i pomarańczą

Sałatka Sashimi z soją i pomarańczą może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Na 5,35 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańcze, sałatę frisée, olej z pestek winogron i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sałatka Sashimi z soją i pomarańczą, Sałatka sashimi Nobu, oraz Makaron Z Sosem Sojowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzyj skórkę z 1 pomarańczy i limonki w dużej misce. Wyciśnij 1 łyżkę soku z tartej pomarańczy i 2 łyżki soku z tartej limonki do miski (możesz potrzebować drugiej limonki, aby uzyskać 2 łyżki soku).
Ubić w sosie sojowym i oleju. Odłóż opatrunek na bok.
Użyj ostrego noża, aby pokroić skórkę i rdzeń z pozostałych pomarańczy. Pracując nad misą do mieszania, przeciąć między membranami, aby uwolnić pomarańczowe segmenty, pozwalając im wpaść do miski.
Wlać dowolny sok do filiżanki i zarezerwować go do innego użycia.
Dodaj mache, frisée i ogórki, jeśli używasz, do segmentów pomarańczowych. Używając dużego ostrego noża, pokrój łososia na plasterki o grubości 1/3 cala.
Skropić opatrunkiem i delikatnie wrzucić do płaszcza. Pozostawić smaki do stopienia przez co najmniej 2 protokół.
Sałatkę podzielić na 4 talerze.
Posypać prażonym sezamem i podawać.