Sałatka rzymska z sosem Chipotle i ciepłym Queso Fresco
Sałatka rzymska z dressingiem Chipotle i ciepłym Queso Fresco może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 313 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, butelkowany chipotle hot sauce, bardzo Głowa sałaty rzymskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tortilla Chip Crusted Chicken Sałatka z awokado Chipotle Limonka Dressing i Queso Fresco, Okłady z kurczaka i warzyw Queso fresco & Chipotle, oraz Grillowane brokuły z masłem Chipotle-limonka i Queso Fresco.
Instrukcje
Ubić 1/3 szklanki oleju, ostry sos i cukier w małej misce do wymieszania. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Blacha do pieczenia z oliwą z oliwek.
Wymieszać płatki kukurydziane i oregano w średniej misce.
Szczotka ser kliny ze wszystkich stron z 3 łyżki oleju. Kliny serowe zanurzyć w mieszaninie płatków kukurydzianych, całkowicie pokryć.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia. (Sos i kliny serowe można zrobić 4 godziny wcześniej.
Odstawić opatrunek w temperaturze pokojowej; przykryć i schłodzić ser.)
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piec kliny ser aż gorące i zmięknie, ale nie topi się, o 5 protokół.
Tymczasem, wrzucić sałatę z sosem w dużej misce. Podziel na 6 talerzy. Do każdej sałatki doprawić 2 gorącymi klinami serowymi.