Sałatka rzymska z czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i winegretem pomarańczowym

Sałatka rzymska z czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i winegretem pomarańczowym
Sałatka rzymska z czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i winegretem pomarańczowym wymaga około 5 minut od początku do końca. Ten hor d ' oeuvre ma 337 kalorii, 5G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,03 USD za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i całe 30 dieta. Ten przepis jest lubiany przez 74 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś worek wstępnie umyty rzymski, sól, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy obejmują Sałatka rzymska z czerwoną cebulą, orzechami włoskimi i winegretem pomarańczowym, Sałatka rukolanowo-Rzymska z orzechami włoskimi i winegretem z sera pleśniowego, oraz Sałatka rzymska z pomarańczą-tahini Vinaigrette.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Opiekaj orzechy na małym ogniu na małej patelni, aż będą chrupiące i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek3/4 Szklanki Jumbo Zielonych Oliwek Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Umieść rzymską w salaterce i rozsyp czerwoną cebulę na Zieleninie. W małej misce połącz marmoladę, płatki czerwonej papryki, ocet balsamiczny i świeży lub suszony rozmaryn za pomocą widelca lub małej trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
Rozmaryn SuszonyRozmaryn Suszony
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
RomaineRomaine
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Skrop oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia do dressingu, aż się połączy. Dopraw dressing solą do smaku. Ubierz i wrzuć sałatkę i dostosuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Vie di Romans Chardonnay z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
Vie di Romans Chardonnay
Vie di Romans Chardonnay
Wytrawne wino wykonane w 100% z winogron Chardonnay.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn