Sałatka Radicchio z granatem Chile Vinaigrette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Radicchio Sałatka z granatem Chile Vinaigrette spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Mieszanka soli, płatków chile, różowej soli, takich jak płatki soli piramidy hibiskusa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czerwona Sałatka: Radicchio z granatem Chile Vinaigrette, Granat kozi ser Sałatka z granatu domowej roboty Vinaigrette / Progressive Dinner & Giveaway, oraz Granat cytrusowa Sałatka Quinoa z żurawiną granat Vinaigrette.
Instrukcje
Połącz ocet z czerwonego wina, melasę z granatu i płatki chili blender lub mini robot kuchenny. Przy uruchomionej maszynie powoli mżawka w obu olejach. Wyłączyć maszynę i wymieszać sok z cytryny i cukier; doprawić solą i czarnym pieprzem. Zużyć od razu lub przykryć i przechowywać w lodówce do 3 dni. Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.Prep radicchio: połówki każdej głowy radicchio przez rdzeń.
Usuń rdzeń z każdej połowy, wykonując cięcie w kształcie litery v po obu stronach rdzenia. Odrzuć rdzeń.
Pokrój radicchio poprzecznie na ½ - calowe wstążki, umieszczając je w dużej misce; odstawić.
Dodać nasiona granatu i orzechy pistacjowe do miski z radicchio wstążki.
Skropić około 3 łyżki przygotowanego vinaigrette na górze; wrzucić do połączenia.
Podawać natychmiast na poszczególnych talerzach. Zakończyć szczyptą różowej soli i mielonym czarnym pieprzem.