Sałatka melonowa z sosem cytrynowym werbena jeżyna i pistacje
Sałatka z melona z cytrynowym sosem jeżyn i pistacjami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 224 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz jeżyny, cukier granulowany, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Jeżynowe Z Kremem Cytrynowym Werbena, Galaretki z owoców i jeżyn z kremem werbena cytrynowa, oraz Muffinki Z Oliwą Z Werbeny Cytrynowej ... Z Syropem Z Werbeny Cytrynowej.
Instrukcje
Ustaw ¼ szklanki jeżyn na bok jako dekoracji.
Resztę dodać do blendera z cukrem i sokiem z cytryny. Proces do gładkiej. W razie potrzeby lekko wyreguluj konsystencję wodą. Do małego rondla wcisnąć miąższ przez drobno oczkowane sitko. Wyrzucić ciała stałe. W razie potrzeby ponownie dostosuj konsystencję.
Dodaj werbenę cytrynową do sosu jeżyn i delikatnie podgrzej bez gotowania około 4 minut.
Niech sos ostygnie całkowicie, a następnie usunąć liście werbeny cytrynowej. Podziel SOS pomiędzy 4 miseczki.Połowę melona w poprzek i usunąć nasiona. Miarka miąższu za pomocą melona baller do jednolitych kulek. Ułóż melona na wierzchu sosu w każdej misce, wierzch z zarezerwowanych jeżyn i pistacji.