Sałatka makaronowa z pieczonym tuńczykiem i sosem cytrusowym

Sałatka z makaronem z pieczonym Tunanem i sosem cytrusowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, Spaghettini, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonego Tunanu i rzodkiewki z sosem Wasabi, Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, gotować spaghettini aż tylko gotowe, o 9 protokół.
Drenaż. Spłukać zimną wodą; dokładnie odcedzić.
W dużej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubić ocet, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, sok z cytryny, musztardę, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać 6 łyżek oleju powoli, ubijając.
Dodaj spaghettini, ogórki i miętę i wrzuć.
Rozgrzej patelnię grillową lub ciężką patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu. Tuńczyka zalać pozostałą 1/2 łyżką oleju i posypać 1/8 łyżeczki soli i szczyptą pieprzu. Gotować, obracając raz, aż do smaku, około 2 minut na stronę średnio rzadkie.
Tuńczyka pokroić na 1-calowe kawałki i wrzucić spaghettini.
Alternatywy dla ryb: zamiast tuńczyka można użyć filetów z łososia lub steków z miecznika. W obu przypadkach dodaj kilka minut do czasu gotowania.
Zalecenie dotyczące wina: niezależnie od tego, czy sałatka z tuńczykiem, czy jedna z alternatyw wymienionych poniżej, wytrawny riesling z Alzacji będzie wspaniały. Jego wapienne, mineralne i ziołowe nuty wspaniale odbijają się echem sałatki i zapalają rybę.