Sałatka makaronowa z bakłażanem, cukinią i kabaczkiem
Sałatka z makaronem z bakłażanem, cukinią i squashem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać squash, sól i pieprz, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sałatka makaronowa z bakłażanem, cukinią i kabaczkiem, Grillowana cukinia, bakłażan z cytryną i sałatka z makaronem Porter, oraz Sałatka makaronowa z pieczonych warzyw z bakłażanem, cukinią i serem Feta.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery lub przygotuj średnio gorący ogień węglowy. Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Pokrój bakłażana na pół wzdłuż i umieść ścięty bok na patelni do pieczenia lub pokrój bok na naoliwionych rusztach. Broil lub grill, aż skóra będzie marszczona i twarda, o 15 protokół.
Przenieść do dużej miski i przykryć folią. Odstawić do pary na 10 do 15 minut.
Przenieść na powierzchnię roboczą i ostrożnie zeskrobać ciało, odrzucając skórę. (Bakłażan będzie gorący, więc użyj ręcznika kuchennego, aby przytrzymać jeden koniec, podczas gdy zeskrobujesz mięso dużą łyżką.)
Dodaj cukinię i żółty squash do wrzącej wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę lub aż po prostu miękkie. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć, przenieść na durszlak i uruchomić pod zimną wodą.
Osuszyć na ręcznikach papierowych i osuszyć. Utrzymuj wodę w pełnym wrzeniu.
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować aż al dente, 10 do 12 minut, w zależności od wskazówek pakietu.
Spuścić i uruchomić pod zimną wodą. Potrząśnij durszlakiem, aby usunąć jak najwięcej wody i umieść makaron w dużej misce.
Dodaj olej, ocet, bakłażan, cukinię i Kabaczek. Wymieszać z bazylią, dobrze wrzucić i obficie doprawić solą i pieprzem.
Podawać w temperaturze pokojowej.