Sałatka krabowa z awokado i Mango
Sałatka krabowa z awokado i Mango to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 613 kalorii, 25g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na $5.2 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odebrać Jumbo lump krabmeat, olej canolan, szczypiorek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z krabowego Mango i awokado, Sałatka z kraba, Mango i awokado z sosem cytrusowym, oraz Nadziewane Krabem, awokado i posiekaną sałatką z Mango.
Instrukcje
W średniej misce energicznie ubić jajka; doprawić solą i pieprzem. Odcedzić jajka i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
W blenderze połącz szalotkę, imbir, sok z limonki i sos rybny oraz przecier. Przy włączonej maszynie dodać 1/4 szklanki plus 2 łyżki oleju w cienkim strumieniu i mieszać aż do emulgowania.
Przenieść opatrunek do średniej miski.
Do dressingu dodać kraba, mango, awokado i szczypiorek, doprawić solą i pieprzem. Złóż delikatnie, aż sałatka zostanie wymieszana i równomiernie ubrana. Sałatkę przechowywać w lodówce.
W dużej patelni nonstick, podgrzać pozostałe 1/2 szklanki oleju, aż migotanie. Używając opuszkami palców, skropić połowę ubitych jaj do gorącego oleju w koronkowym wzorze; łyżka trochę gorącego oleju nad jajami, aby puff i skwierczeć. Gotować, aż zestaw i złoty, o 1 minutę. Ostrożnie przenieś koronkowe jajka na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz. Powtórz z pozostałymi ubitymi jajami.
Na małym talerzu zapakuj jedną czwartą sałatki krabowej do 4-calowej formy pierścieniowej; zdejmij pierścień. Powtórz dla pozostałych 3 porcji. Przykryj kraba koronkowymi jajkami i udekoruj pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.