Sałatka krabowa na ogórkach

Sałatka krabowa na ogórkach
Sałatka krabowa na ogórkach to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 26 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cukier, liście limonki kaffir, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Krewetki I Ogórki, Chrupiące Ogórki, oraz Ogórek-Koperek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłucz trawę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
2
Odciąć i wyrzucić twarde wierzchołki i końce korzeni; oderwać i wyrzucić twarde zewnętrzne zielone warstwy łodyg w dół do delikatnych białych części. Drobno posiekać tyle, aby 1/4 szklanki.
3
Wypłukać liście limonki kaffir. Ułożyć trzy lub cztery liście na raz i pokroić w poprzek na bardzo drobne strzępki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
4
W misce wymieszaj trawę cytrynową, liście limonki kaffir, Krab, szalotki, marchew, kolendra, mięta i zielona cebula. W małej misce wymieszaj sok z limonki, pastę chili, sos rybny (ale nie sól, jeśli używasz) i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Pasta ChiliPasta Chili
Zielona CebulaZielona Cebula
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
SzalotkaSzalotka
MarchewMarchew
CukierCukier
KrabKrab
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Tuż przed podaniem wymieszaj mieszaninę soku z limonki w mieszaninę kraba. Jeśli nie używasz sosu rybnego, dodaj sól do smaku. Ogórek opłukać i pokroić w poprzek na około 24 rund o grubości około 1/4 cala. Na wierzchu każdy plasterek skąpą łyżką mieszanki krabów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
OgórekOgórek
SokSok
KrabKrab
WapnoWapno
SólSól

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn