Sałatka Jesienna
Jesienna sałatka to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 8 porcjami. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz Satsuma mandarynki, orzechy laskowe, daktyle medjool i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jesienna sałatka w słoiku, Sałatka Jesienna, oraz Sałatka Jesienna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż orzechy laskowe do patelni 8-lub 9-calowej.
Piec w piekarniku 350 na złoty kolor, 12 do 15 minut.
Wlać na ręcznik; ostudzić. Rub orzechy w ręczniku, aby usunąć luźne Skórki. Podnieś nakrętki z ręcznika i rezerwy; Odrzuć Skórki.
Zetrzeć 1/2 łyżeczki skórki z 1 mandarynki.
Pokrój mandarynkę na pół i rozetrzyj 1/4 szklanki soku; w razie potrzeby użyj innej mandarynki. Do szerokiej, płytkiej miseczki włożyć skórkę i sok. Pozostałe mandarynki obrać. Rozłóż je na połówki.
Pokrój połówki w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Dodaj do miski. Daty Pit i ćwiartka wzdłuż.
Dodaj daktyle, sok z cytryny i oliwę z oliwek do miski.
Dodać sałatę i radicchio do miski, wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku.
Posypać orzechami laskowymi.