Sałatka Jambalaya może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 306 kalorii, 13g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to kreolskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz paprykę, seler, sos sałatkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Jambalaya, Jeg Jambalaya, oraz Jambalaya dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średnim rondlu doprowadzić wodę do wrzenia. Wymieszać z ryżem. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Podczas gotowania ryżu, miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu. Gotować, aż równomiernie zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Odcedzić, schłodzić i pokruszyć.
4
W dużej misce, wymieszać gotowany ryż, pokruszony boczek, krewetki, szynka, papryka, seler, cebula, i pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego Boczku
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Ryż Gotowany
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Przygotuj dressing, ubijając razem sos sałatkowy, tymianek, chili w proszku, czosnek i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Granbazan Etiquetan Ambar Albarino. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.