Sałatka Halloumi, arbuz i mięta
Sałatka Halloumi, arbuz i mięta to danie główne, które serwuje 4. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 18g białka, oraz 20 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. 174 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pack ser halloumi, pieczywo pitta, sok z cytryny i mięty. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowana Halloumi z arbuzem i olejkiem Bazyliowo-miętowym, Grillowany arbuz i sałatka Halloumi z miętową zieloną fasolką, oraz Sałatka Halloumi z pomarańczą i miętą.
Instrukcje
Ułożyć ser na blasze do pieczenia w jednej warstwie, następnie grillować przez 2 min z każdej strony na złoty kolor. Arbuz, fasolę i miętę wrzucić razem z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, dobrze doprawić, a następnie położyć na talerzach plasterki halloumi.
Skropić odrobiną oleju, jeśli chcesz, a następnie podawać z ciepłymi pittami.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.