Sałatka Halloumi, arbuz i mięta

Sałatka Halloumi, arbuz i mięta
Sałatka Halloumi, arbuz i mięta to danie główne, które serwuje 4. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 18g białka, oraz 20 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. 174 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pack ser halloumi, pieczywo pitta, sok z cytryny i mięty. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowana Halloumi z arbuzem i olejkiem Bazyliowo-miętowym, Grillowany arbuz i sałatka Halloumi z miętową zieloną fasolką, oraz Sałatka Halloumi z pomarańczą i miętą.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Ułożyć ser na blasze do pieczenia w jednej warstwie, następnie grillować przez 2 min z każdej strony na złoty kolor. Arbuz, fasolę i miętę wrzucić razem z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, dobrze doprawić, a następnie położyć na talerzach plasterki halloumi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
ArbuzArbuz
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Kilka świeżych Liści MiętyKilka świeżych Liści Mięty
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Skropić odrobiną oleju, jeśli chcesz, a następnie podawać z ciepłymi pittami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn