Sałatka Escarole Z Solą Dorsz, Anchois I Oliwkami

Sałatka Escarole Z Solą Dorsz, Anchois I Oliwkami
Need a dairy free i pescatarian przystawka? Sałatka Escarole z solą dorsz, anchois i oliwki może być super przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 135 kalorii. Ten przepis służy 30. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Mieszanka sardeli, ząbki czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mieszana Sałatka Zielona z cytryną, oliwkami i anchois, Skillet nogi kaczki z oliwkami i anchois, oraz Golonki cielęce z oliwkami, anchois i szałwią.

Instrukcje

1
Aby przygotować sól dorsza, umieścić go w misce z zimną wodą na pokrycie, przykryć miskę i przechowywać w lodówce przez 3 dni, zmieniając wodę raz day.To zrobić sos, w suchej, ciężkiej patelni smażyć na średnim ogniu, tosty migdały aż rumiane, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, NieodsączonychPuszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
2
Przełożyć na talerz do ostygnięcia. Jeśli używasz papryki nyora, pozwól im moczyć we wrzącej wodzie przez 10 minut, a następnie zeskrobuj miąższ ze skórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
3
Posypać Gruboziarnisty chleb wiejski octem. Używając dużej moździerza i tłuczku, zmiel migdały, orzechy laskowe, czosnek, paprykę i namoczony octem chleb, aż powstanie gęsta, czerwonawa pasta. Alternatywnie, przetwarzaj składniki razem w robocie kuchennym, upewniając się, że mieszanina pozostaje Gruba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb WiejskiChleb Wiejski
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodać oliwę w cienkim strumieniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż składniki zostaną dokładnie połączone, a sos będzie wystarczająco płynny, aby go wylać. Doprawić solą. (Sos będzie przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 1 tydzień. Resztki sosu można użyć z pieczonym mięsem lub warzywami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, NieodsączonychPuszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Usuń kości i skórę z solonego dorsza, a następnie rozdrobnij mięso palcami na cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz SolnyDorsz Solny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Pokroić lub rozerwać filety z sardeli na paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka SzparagowaGotowa Fasolka Szparagowa
7
Włożyć sól dorsz, anchois i tuńczyk do miski z pomidorami i oliwkami i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Dorsz SolnyDorsz Solny
4 średnie Czerwone Pomidory4 średnie Czerwone Pomidory
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
8
Wlać wystarczająco dużo sosu, aby pokryć wszystko grubo i wrzucić ponownie.Tuż przed podaniem, w dużej salaterce, wrzucić escarole z mieszaniną soli dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
Dorsz SolnyDorsz Solny
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, NieodsączonychPuszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W18 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn