Need a dairy free i pescatarian przystawka? Sałatka Escarole z solą dorsz, anchois i oliwki może być super przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 135 kalorii. Ten przepis służy 30. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Mieszanka sardeli, ząbki czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mieszana Sałatka Zielona z cytryną, oliwkami i anchois, Skillet nogi kaczki z oliwkami i anchois, oraz Golonki cielęce z oliwkami, anchois i szałwią.
Instrukcje
1
Aby przygotować sól dorsza, umieścić go w misce z zimną wodą na pokrycie, przykryć miskę i przechowywać w lodówce przez 3 dni, zmieniając wodę raz day.To zrobić sos, w suchej, ciężkiej patelni smażyć na średnim ogniu, tosty migdały aż rumiane, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz Solny
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Przełożyć na talerz do ostygnięcia. Jeśli używasz papryki nyora, pozwól im moczyć we wrzącej wodzie przez 10 minut, a następnie zeskrobuj miąższ ze skórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
3
Posypać Gruboziarnisty chleb wiejski octem. Używając dużej moździerza i tłuczku, zmiel migdały, orzechy laskowe, czosnek, paprykę i namoczony octem chleb, aż powstanie gęsta, czerwonawa pasta. Alternatywnie, przetwarzaj składniki razem w robocie kuchennym, upewniając się, że mieszanina pozostaje Gruba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Wiejski
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodać oliwę w cienkim strumieniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż składniki zostaną dokładnie połączone, a sos będzie wystarczająco płynny, aby go wylać. Doprawić solą. (Sos będzie przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 1 tydzień. Resztki sosu można użyć z pieczonym mięsem lub warzywami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Usuń kości i skórę z solonego dorsza, a następnie rozdrobnij mięso palcami na cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dorsz Solny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Pokroić lub rozerwać filety z sardeli na paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa
7
Włożyć sól dorsz, anchois i tuńczyk do miski z pomidorami i oliwkami i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do Podania
Dorsz Solny
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Ciasto Kukurydziane
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
8
Wlać wystarczająco dużo sosu, aby pokryć wszystko grubo i wrzucić ponownie.Tuż przed podaniem, w dużej salaterce, wrzucić escarole z mieszaniną soli dorsza.