Sałatka endywiowa z pomarańczami i kozim serem

Sałatka endywiowa z pomarańczami i kozim serem
Sałatka endywiowa z pomarańczami i kozim serem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś sól, główkę czosnku, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka szpinakowa z pomarańczami i ciepłym kozim serem, Sałatka Zimowa Z Pomarańczami I Kozim Serem, oraz Sałatka Szpinakowa Z Pomarańczami I Ciepłym Kozim Serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Na małej patelni z czosnkiem ułożyć oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Piec 3035 minut lub aż ząbki czosnku czują się miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Wyjąć z piekarnika i oddzielić goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki. Przetworzyć ząbki czosnku, ocet, szalotka, sól i pieprz w blenderze, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Na każdej z 4 płyt umieść 5 liści endywii w wzór wiatraczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
6
Dodać 23 pomarańczowe segmenty do każdego liścia endywii. Pokruszyć trochę koziego sera na każdym, i top z kilkoma plastrami migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Ser KoziSer Kozi
EndiveEndive
7
Skropić około 1 łyżką prażonego czosnku vinaigrette (będziesz miał dodatkowe) i udekorować mielonym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn