Sałatka endywiowa z pomarańczami i kozim serem
Sałatka endywiowa z pomarańczami i kozim serem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś sól, główkę czosnku, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka szpinakowa z pomarańczami i ciepłym kozim serem, Sałatka Zimowa Z Pomarańczami I Kozim Serem, oraz Sałatka Szpinakowa Z Pomarańczami I Ciepłym Kozim Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni z czosnkiem ułożyć oliwę z oliwek.
Piec 3035 minut lub aż ząbki czosnku czują się miękkie.
Wyjąć z piekarnika i oddzielić goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki. Przetworzyć ząbki czosnku, ocet, szalotka, sól i pieprz w blenderze, aż będą gładkie.
Na każdej z 4 płyt umieść 5 liści endywii w wzór wiatraczka.
Dodać 23 pomarańczowe segmenty do każdego liścia endywii. Pokruszyć trochę koziego sera na każdym, i top z kilkoma plastrami migdałów.
Skropić około 1 łyżką prażonego czosnku vinaigrette (będziesz miał dodatkowe) i udekorować mielonym szczypiorkiem.