Sałatka cytrusowa z rukolą i miętą
Sałatka cytrusowa z rukolą i miętą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 156 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, różowy grejpfrut, pszczołę miodną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 88% to danie jest super. Spróbuj Sałatka rukolowo-cytrusowa z wieprzowiną, Sałatka mieszana z cytrusami i rukolą, oraz Sałatka z rukoli z sosem cytrusowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając ostrego noża, obierz owoce cytrusowe; pamiętaj, aby usunąć wszystkie gorzkie białe pestki. Pracując nad sitkiem ustawionym w misce, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje cytrusowe do sitka. Wyciśnij sok z membran do sitka.
Do miski odmierzyć 2 łyżki przecedzonego soku, resztę wypić.
Do soku ubić oliwę, doprawić solą i pieprzem.
Dodać rukolę, miętę i czerwoną cebulę i wrzucić.
Dodaj owoce, Wrzuć delikatnie i podawaj.
Uwagi: jedna porcja-kalorie 156 kcal, Tłuszcz całkowity 5 gm, tłuszcze nasycone 0 gm, białko 4 gm, węglowodany 22 gm