Sałatka cytrusowa z przyprawionym miodem
Sałatka cytrusowa z przyprawionym miodem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis służy 8. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, pomarańcze, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka cytrusowa z miodem i miętą, Sałatka Cytrusowa Glazurowana Miodem, oraz MIODOWA Miętowa Sałatka Cytrusowa.
Instrukcje
Przynieś pierwsze 6 składników i 1/2 szklanki wody do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, 1 minutę.
Wyjąć z ognia i odstawić na 30 minut.
W międzyczasie obierz pomarańcze, następne 3 składniki i, w razie potrzeby, kumkwaty.
Wytnij gorzki biały rdzeń.
Każdy owoc pokroić w cienkie rund. Ułożyć na półmisku i posypać pestkami granatu.
Wlać mieszaninę miodu przez drobny sitko z siatki drucianej, odrzucając ciała stałe.
Mżnij owoce z pożądaną ilością przyprawionego miodu; rezerwa pozostała do innego użytku (np. aromatyzująca mrożona herbata). Na wierzch polać oliwą z oliwek, garścią liści mięty i solą morską.
* Można zastąpić różowe lub czerwone ziarna pieprzu.
Uwaga: sałatka może być przygotowana do następnego dnia. Przygotować zgodnie z zaleceniami; przykryć i schłodzić do 24 godzin.