Sałatka Ceviche z krewetkami i przegrzebkami
Przepis krewetki i przegrzebek Ceviche sałatka jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Ten przepis służy 4. Ta przystawka ma 173 kalorie, 10g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz Tomatillo, lekko kolendry, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Ceviche z krewetkami i przegrzebkami, Ceviche z krewetkami i przegrzebkami z tequilą, oraz Niedzielny Brunch: Ceviche z krewetkami i przegrzebkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia.
Dodaj przegrzebki i krewetki, pokrycie patelni, i usunąć z ognia.
Odstawić, aż przegrzebki i krewetki są nieprzezroczyste w najgrubszej części (cięte do badania), o 5 protokół.
Odcedzić skorupiaki i wlać do miski; zagnieżdżać miskę w lodowatej wodzie. Mieszaj od czasu do czasu.
Tymczasem grubo posiekaj Tomatillo. W blenderze lub robocie kuchennym, wir Tomatillo, sok z limonki i kolendry, aż do pured.
Polej przegrzebki i krewetki.
Mieszaj od czasu do czasu, aż ceviche będzie letnie lub chłodne, 20 do 30 minut.
Dodać ryż, wymieszać i doprawić do smaku solą i ostrym sosem.
Ułóż szpinak na talerzach obiadowych i top z mieszaniną ceviche.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.