Przepis krewetki i przegrzebek Ceviche sałatka jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Ten przepis służy 4. Ta przystawka ma 173 kalorie, 10g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz Tomatillo, lekko kolendry, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Ceviche z krewetkami i przegrzebkami, Ceviche z krewetkami i przegrzebkami z tequilą, oraz Niedzielny Brunch: Ceviche z krewetkami i przegrzebkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj przegrzebki i krewetki, pokrycie patelni, i usunąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Odstawić, aż przegrzebki i krewetki są nieprzezroczyste w najgrubszej części (cięte do badania), o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Odcedzić skorupiaki i wlać do miski; zagnieżdżać miskę w lodowatej wodzie. Mieszaj od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Skorupiaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Tymczasem grubo posiekaj Tomatillo. W blenderze lub robocie kuchennym, wir Tomatillo, sok z limonki i kolendry, aż do pured.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Takie Jak Pestki Dyni
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Polej przegrzebki i krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
7
Dodać cebulę i paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Mieszaj od czasu do czasu, aż ceviche będzie letnie lub chłodne, 20 do 30 minut.
9
Dodać ryż, wymieszać i doprawić do smaku solą i ostrym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Ułóż szpinak na talerzach obiadowych i top z mieszaniną ceviche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.