Sałatka Caprese z redukcją balsamiczną
Sałatka Caprese z redukcją balsamiczną to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 26g białka, oraz 39g tłuszczu. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, miód, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szafki na sałatki Caprese z redukcją balsamiczną, Kanapki Caprese z redukcją balsamiczną, oraz Kurczak Caprese z redukcją balsamiczną.
Instrukcje
Ocet balsamiczny i miód wymieszać w małym rondlu i umieścić na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina octu zmniejszyła się do 1/3 szklanki, o 10 protokół. Odstawić redukcję balsamiczną do ostygnięcia.
Ułóż na półmisku na przemian plastry pomidora i sera mozzarella.
Posypać solą i czarnym pieprzem, rozłożyć świeże liście bazylii na sałatce, skropić oliwą z oliwek i redukcją balsamiczną.