Sałatka brokułowa
Sałatka z brokułów może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 312 kalorii, 9 g białka i 22 g tłuszczu każda. Za 2,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka edamame, soli koszernej, pomidorków koktajlowych i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj, ale nie jem brokułów, Sałatka z brokułów, Ale nie jem brokułów, Sałatka z brokułów i Ale nie jem brokułów, Sałatka z brokułów, aby zobaczyć podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia folią.
Połóż boczek na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż będzie chrupiący, od 10 do 15 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokruszyć.
Zagotuj w dużym garnku osoloną wodę.
Dodaj różyczki brokułów partiami i gotuj do jasnozielonego koloru, 1 do 2 minut.
Dodaj do dużej miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie, lub dodaj do durszlaka w zlewie i zalej zimną wodą.
Dobrze odcedź i przełóż do dużej miski.
Do miski z brokułami dodaj pomidory, migdały, suszoną żurawinę i edamame i wymieszaj.
Wymieszaj musztardę, ocet i oliwę z oliwek.
Do sałatki dodać boczek i sos, wymieszać.